The Malay College Kuala Kangsar

MCKK JOHAN LIGA REMAJA KREATIF (LRK) PERINGKAT KEBANGSAAN 2015

| 29 SEPTEMBER 2015 | 8.30 PAGI | AUDITORIUM SKMM, CYBERJAYA |

29 September 2015 – Setelah memenangi Johan Peringkat Negeri Perak, pasukan MCKK telah mewakili negeri ke Liga Remaja Kreatif (LRK) Peringkat Kebangsaan.

 MCKK diwakili oleh Mohamad Aniq Fakhrul bin Mohamad Fauzi, Ahmad Zaidiel bin Afiqie Zamanhuri, Wan Ahmad Haziq bin Wan Ahmad Hazim dan Ahmad Zulfawwaz bin Fakhruddin diiringi oleh guru pembimbing Encik Mohd Sabri bin Mohd Nor.

Majlis Penyampaian Hadiah LRK 2015 Peringkat Kebangsaan telah berlangsung di Auditorium Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Cyberjaya. Dalam majlis tersebut, pasukan MCKK  telah muncul sebagai Johan Kategori Video dengan video bertajuk ‘Esok Masih Ada’ . Majlis penyampaian hadiah telah disampaikan oleh Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Jailani Johari.

Tahniah diucapkan kepada pasukan MCKK. Di samping itu , tidak lupa juga ucapan terima kasih kepada Pengetua MCKK, Encik Anand bin Baharuddin dan warga MCKK yang telah membantu secara langsung atau tidak langsung.

TEMUBUAL RTM BERSAMA HM ANAND

MINGGU SILATURRAHIM TINGKATAN 1 MCKK 1822

SINGLE SIGN-ON

Single Sign-on (SSO) ialah satu ciri kawalan akses untuk pelbagai sistem yang  berkaitan tetapi tidak bergantung di antara satu sama lain. Dengan ciri ini, seorang  pengguna hanya perlu log masuk sekali sahaja untuk mengakses semua sistem yang dibenarkan akses tanpa perlu log masuk secara berasingan untuk setiap sistem. 

 

 

MCKK Sebagai Sekolah Berprestasi Tinggi

Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) ditakrifkan sebagai sekolah yang mempunyai etos, watak, identiti tersendiri dan unik serta menyerlah dalam semua aspek pendidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi budaya kerja yang sangat tinggi dan cemerlang dengan modal insan nasional yang berkembang secara holistik dan berterusan serta mampu berdaya saing di persada antarabangsa dan menjadi sekolah pilihan utama.

Pemilihan kelompok 20 SBT yang pertama seperti diumumkan pada 25 Januari 2010 menyaksikan pengetua dan guru besar diberi autonomi tambahan dalam pengurusan kurikulum, kewangan dan kakitangan.

Pemilihan MCKK dalam kelompok 20 SBT pertama merupakan satu pencapaian yang sangat membanggakan buat warga sekolah. Secara holistiknya, ianya telah menyuntik semangat kepada para pendidik untuk terus berusaha demi menjaga reputasi sebagai SBT.

 

 

Aktiviti Januari 2018

01 Januari (Isnin)  Pendaftaran Tingkatan 2,3,4 dan 5

02 Januari (Selasa) Sesi Persekolahan Bermula

03 Januari (Rabu) Perhimpunan Rasmi Pertama

10 Januari (Rabu) Pendaftaran Tingkatan 1

17 Januari (Rabu) Majlis Pelantikan Pengawas

Hubungi Kami

          

The Malay College Kuala Kangsar,

Jalan Tun Abdul Razak,

33000 Kuala Kangsar,

Perak Darul Ridzuan,

MALAYSIA.

 

Tel: +605 7761400

Fax: +605 7764500

Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PAUTAN PEMBELAJARAN