The Malay College Kuala Kangsar

MCWO Royal Command Performance 2016 berlangsung dengan penuh gemilang di Dewan Firharmonik Petronas, KLCC

KLCC - 22 November 2016 - MCKK Foundation dengan kerjasama The Malay College Kuala Kangsar telah berjaya menganjurkan satu konsert istimewa, MCWO Royal Command Performance 2016 bertempat di Dewan Firharmonik Petronas, KLCC.

Turut sama memeriahkan acara ialah pasukan pemuzik daripada Tunku Kursiah Wind Ochestra dan Kolej Yayasan Saad Symphony Orchestra. Majlis juga turut menampilkan persembahan istimewa daripada YAM Tunku Zain Al-Abidin ibni Tuanku Muhriz. Konsert yang bertujuan untuk mengumpul dana bagi ketiga-tiga sekolah ini turut diserikan dengan keberangkatan tiba DYMM Paduka Seri Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan Raja Pemaisuri Perak Tuanku Zara Salim.

Ketiga-tiga buah pasukan orcestra telah memberikan persembahan terbaik hasil usaha keras mereka untuk mengekalkan standard persembahan berkualiti. Terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang telah memberi sokongan kepada acara ini.

 

TEMUBUAL RTM BERSAMA HM ANAND

MINGGU SILATURRAHIM TINGKATAN 1 MCKK 1822

SINGLE SIGN-ON

Single Sign-on (SSO) ialah satu ciri kawalan akses untuk pelbagai sistem yang  berkaitan tetapi tidak bergantung di antara satu sama lain. Dengan ciri ini, seorang  pengguna hanya perlu log masuk sekali sahaja untuk mengakses semua sistem yang dibenarkan akses tanpa perlu log masuk secara berasingan untuk setiap sistem. 

 

 

MCKK Sebagai Sekolah Berprestasi Tinggi

Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) ditakrifkan sebagai sekolah yang mempunyai etos, watak, identiti tersendiri dan unik serta menyerlah dalam semua aspek pendidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi budaya kerja yang sangat tinggi dan cemerlang dengan modal insan nasional yang berkembang secara holistik dan berterusan serta mampu berdaya saing di persada antarabangsa dan menjadi sekolah pilihan utama.

Pemilihan kelompok 20 SBT yang pertama seperti diumumkan pada 25 Januari 2010 menyaksikan pengetua dan guru besar diberi autonomi tambahan dalam pengurusan kurikulum, kewangan dan kakitangan.

Pemilihan MCKK dalam kelompok 20 SBT pertama merupakan satu pencapaian yang sangat membanggakan buat warga sekolah. Secara holistiknya, ianya telah menyuntik semangat kepada para pendidik untuk terus berusaha demi menjaga reputasi sebagai SBT.

 

 

Aktiviti Januari 2018

01 Januari (Isnin)  Pendaftaran Tingkatan 2,3,4 dan 5

02 Januari (Selasa) Sesi Persekolahan Bermula

03 Januari (Rabu) Perhimpunan Rasmi Pertama

10 Januari (Rabu) Pendaftaran Tingkatan 1

17 Januari (Rabu) Majlis Pelantikan Pengawas

Hubungi Kami

          

The Malay College Kuala Kangsar,

Jalan Tun Abdul Razak,

33000 Kuala Kangsar,

Perak Darul Ridzuan,

MALAYSIA.

 

Tel: +605 7761400

Fax: +605 7764500

Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PAUTAN PEMBELAJARAN