The Malay College Kuala Kangsar

Dua Kejayaan Pasukan Kriket MCKK pada November 2016. Tahniah diucapkan!

5 Pelajar MCKK Dinobatkan  Johan Kebangsaan Kriket B16 2016

SEREMBAN, 16 Nov 2016 - Pasukan Kriket Perak berjaya muncul Johan Kebangsaan Kriket B16. 5 orang pelajar MCKK telah terlibat dalam pasukan tersebut iaitu Nik Muhammad Haziq bin Nik Abd Aziz, Muhammad Abu Syah bin Mohd Suzaly, Syamil Hatim bin Mohamed Zaiman, Muhammad Izzat Ikhwan bin Ahmad dan Kashful Azhim bin Mohd Zabidi. Syabas dan tahniah kepada Pasukan Kriket MCKK.

 

Pasukan Kriket Mckk Dinobatkan  Naib Johan Kejohanan Kriket Jemputan Antara Sekolah Berasrama Penuh 2016

SELANGOR, 29 Nov 2016 - Pasukan Kriket MCKK telah berjaya muncul Naib Johan  Kejohanan Kriket Jemputan Antara Sekolah Berasrama Penuh 2016. Pasukan MCKK tewas dengan satu run kepada Pasukan STJ yang membuat larian sebanyak 108. Syabas dan tahniah diucapkan.

TEMUBUAL RTM BERSAMA HM ANAND

MINGGU SILATURRAHIM TINGKATAN 1 MCKK 1822

SINGLE SIGN-ON

Single Sign-on (SSO) ialah satu ciri kawalan akses untuk pelbagai sistem yang  berkaitan tetapi tidak bergantung di antara satu sama lain. Dengan ciri ini, seorang  pengguna hanya perlu log masuk sekali sahaja untuk mengakses semua sistem yang dibenarkan akses tanpa perlu log masuk secara berasingan untuk setiap sistem. 

 

 

MCKK Sebagai Sekolah Berprestasi Tinggi

Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) ditakrifkan sebagai sekolah yang mempunyai etos, watak, identiti tersendiri dan unik serta menyerlah dalam semua aspek pendidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi budaya kerja yang sangat tinggi dan cemerlang dengan modal insan nasional yang berkembang secara holistik dan berterusan serta mampu berdaya saing di persada antarabangsa dan menjadi sekolah pilihan utama.

Pemilihan kelompok 20 SBT yang pertama seperti diumumkan pada 25 Januari 2010 menyaksikan pengetua dan guru besar diberi autonomi tambahan dalam pengurusan kurikulum, kewangan dan kakitangan.

Pemilihan MCKK dalam kelompok 20 SBT pertama merupakan satu pencapaian yang sangat membanggakan buat warga sekolah. Secara holistiknya, ianya telah menyuntik semangat kepada para pendidik untuk terus berusaha demi menjaga reputasi sebagai SBT.

 

 

Aktiviti Januari 2018

01 Januari (Isnin)  Pendaftaran Tingkatan 2,3,4 dan 5

02 Januari (Selasa) Sesi Persekolahan Bermula

03 Januari (Rabu) Perhimpunan Rasmi Pertama

10 Januari (Rabu) Pendaftaran Tingkatan 1

17 Januari (Rabu) Majlis Pelantikan Pengawas

Hubungi Kami

          

The Malay College Kuala Kangsar,

Jalan Tun Abdul Razak,

33000 Kuala Kangsar,

Perak Darul Ridzuan,

MALAYSIA.

 

Tel: +605 7761400

Fax: +605 7764500

Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PAUTAN PEMBELAJARAN